Până la 30% reducere la postere
Valabil pentru cumpărături de cel putin 179 lei
Plantăm copaci în Brazilia

Plantăm copaci în Brazilia

Gallerix sprijină organizația Eden Reforestation Project (fostă OneTreePlanted) care plantează noi copaci în întreaga lume în țări care Madagascar, Kenya, Indonezia, Filipine, Brazilia și Nepal. Pentru fiecare copac folosit în producția noastră, plantăm doi noi. În acest fel, asigurăm o producție durabilă și că planeta noastră și ecosistemele noastre pot funcționa atât astăzi, cât și în viitor.

Cea mai recentă donație pentru Proiectul de reîmpădurire Eden oferă organizației oportunitatea de a planta aproximativ 6.600 de puieți noi de copaci. Am ales să donăm proiecte de replantare a copacilor din Brazilia.

 

Eden Reforestation Project

Eden Reforestation Project

 

Plantarea de copaci în Brazilia

Dezvoltarea industriei agricole este principala cauză a defrișărilor din Brazilia. Tehnicile de agricultură intensivă degradează rapid solul, cresc emisiile de gaze cu efect de seră și amenință protecția grupurilor tradiționale, a popoarelor indigene și a comunităților Quilombola. Prin reîmpădurirea zonelor de uscat din Amazon, Cerrado și de-a lungul coastei, contribuim la refacerea ecosistemelor, creând în același timp oportunități economice pentru comunitățile din jur.

De ce sunt copacii importanți pentru mediu?

Copacii ajută la curățarea aerului pe care îl respirăm, filtrează apa pe care o bem și oferă habitat pentru peste 80% din biodiversitatea terestră a lumii. Pădurile oferă locuri de muncă pentru peste 1,6 miliarde de oameni, absorb carbonul dăunător din atmosferă și sunt ingrediente cheie în 25% din toate produsele farmaceutice. Ai luat vreodată o aspirină? Provine din scoarța unui copac.

Copacii joacă un rol cheie în captarea apei de ploaie și reducerea riscului de dezastre naturale, cum ar fi inundațiile și alunecările de teren. Sistemele lor complexe de rădăcină acționează ca filtre, eliminând poluanții și încetinind absorbția apei în sol. Acest proces previne eroziunea dăunătoare a toboganelor de apă și reduce riscul de suprasaturare și inundare. Potrivit Asociației ONU pentru Alimentație și Agricultură, un copac matur, veșnic verde, poate capta mai mult de 15.000 de litri de apă în fiecare an.

Un singur copac poate găzdui sute de specii de insecte, ciuperci, mușchi, mamifere și plante. În funcție de tipul de hrană și adăpost de care au nevoie, diferitele animale din pădure necesită diferite tipuri de habitate. Fără copaci, animalele din pădure nu ar avea unde să numească acasă.

Copacii ajută la răcirea planetei prin absorbția și stocarea gazelor dăunătoare cu efect de seră, cum ar fi dioxidul de carbon, în trunchiuri, ramuri și frunze - și eliberând oxigen înapoi în atmosferă. În orașe, copacii pot scădea temperatura mediului ambiant cu până la 8° Celsius. Cu peste 50% din populația lumii trăind în orașe – un număr estimat să crească la 66% până în anul 2050 – poluarea și supraîncălzirea devin amenințări reale. Din fericire, un copac matur poate absorbi în medie 22 lbs de dioxid de carbon pe an, făcând orașele un loc mai sănătos și mai sigur pentru a trăi.