Până la 30% reducere la postere
Valabil pentru cumpărături de cel putin 179 lei
Să te gândești când vei revopsi

Să te gândești când vei revopsi

O modalitate inteligentă și simplă de a crea o nouă viață și o nouă senzație într-o cameră este revopsirea cu o nouă culoare a peretelui. Pe de o parte, finisajul camerei va fi ca nou atunci când urmele vechi și alte imperfecțiuni vor dispărea, pe de altă parte, veți obține o schimbare care face ca vechiul și plictisitor să se simtă proaspăt și actualizat.

1. Nu vă mulțumiți cu mostrele de culoare < strong>  testați vopseaua!
Cine nu a făcut greșeala de a împrumuta o mică mostră de culoare dintr-o diagramă de culori pentru a descoperi mai târziu că culoarea de pe perete nu seamănă deloc cu eșantionul din magazin? Da, probabil că toți am fost acolo. În schimb, cereți magazinului o cutie mică de mostre de vopsea și acordați-vă timp pentru a picta o mică parte a peretelui pe care intenționați să-l vopsiți. Apoi te apropii mult mai mult de realitate și poți lua o decizie mai bună dacă culoarea din diagrama de culori va fi într-adevăr aceeași cu care te-ai îndrăgostit când ai văzut-o în magazin.

Jotun Color Chart

Diagrama de culori Jotun 2021

 

2. Culoarea peretelui se schimbă în diferite condiții de lumină
Acest lucru poate fi deosebit de supărător cu, de exemplu, nuanțe de gri deschis. În lumina strălucitoare a magazinului, o nuanță de gri deschis poate arăta echilibrată cu o nuanță galbenă, în timp ce pe peretele de acasă lovește fie albastru, fie violet, în funcție de penetrarea luminii și de condițiile camerei. Culoarea peretelui într-o cameră dintr-o parte umbrită a casei dvs. poate fi percepută complet diferit în comparație cu aceeași culoare a peretelui într-o cameră dintr-o zonă umbrită de soare a casei. De asemenea, se poate schimba cu timpul zilei de la dimineața însorită la seara cu frunze. Prin urmare, testați vopsirea unei zone adecvate pe perete și studiați modificările din timpul zilei și pe diferiți pereți din aceeași cameră pentru a fi absolut sigur că alegeți nuanța potrivită.

3. Planifică imaginea de ansamblu
Nu uita că pereții tăi proaspăt vopsiți ar trebui să se armonizeze cu mobilierul și cu restul camerei tale. Mobilierul dvs. existent se potrivește cu noua culoare de perete dorită sau vă gândiți să cumpărați mobilier nou? Dacă mobilierul vechi urmează să rămână, este o idee bună să se potrivească cu culoarea peretelui sau poate să înlocuiască mobilierul sau textilele selectate. Gândiți-vă, de asemenea, la potrivirea culorii peretelui cu podeaua existentă.

4. Obțineți inspirație
O modalitate bună de a crea o idee clară despre cum va fi rezultatul final atunci când vopsiți este să începeți de la imagini de inspirație. Aflați ce au făcut alții, cum au procedat și salvați imagini frumoase cu rezultatele care vă plac. Pinterest poate fi o sursă excelentă de inspirație în care poți căuta rapid și ușor ceea ce cauți. Dacă sunteți în căutarea videoclipurilor cu instrucțiuni sau aveți întrebări despre materiale și echipamente, Youtube este cea mai bună sursă de unde puteți viziona videoclipuri și obține sfaturi despre cum au procedat alții.

5. Mobilier pentru moment sau în timp?
Revopsirea poate fi un proces destul de solicitant dacă camera este mare. Pe de o parte, este nevoie de timp cu pictura în sine, care, în funcție de condiții, necesită adesea mai multe lovituri, iar pe de altă parte, poate fi necesar să acoperiți sau să mutați mobilierul. În plus, costă bani, vopseaua nu este gratuită.

6. Calitate înainte de cantitate
Sigur, puteți merge la magazinul universal cu reduceri și puteți cumpăra cantități mari de vopsea ieftină, dar calitatea este adesea inegalabilă. Alegeți calitatea în funcție de zona de utilizare. Dacă vrei să pictezi rapid tavanul sau pereții din garaj, o vopsea mai ieftină se poate descurca bine, dar dacă vrei să pictezi tavanul și pereții în interior, îți recomandăm să alegi o vopsea de calitate care să reziste în timp pentru a evita uzură, denivelări și fisuri. Cu vopsea de o calitate mult prea proastă, riști să fii nevoit să refaci lucrarea și să pictezi de mai multe ori, ceea ce în final poate fi mult mai scump decât alegerea de la început a unei vopsele de calitate. Nu ezitați să întrebați în magazinul de vopsea, dar nu alegeți pe baza prețului mic, alegeți culoarea în funcție de calitate și zona de utilizare!

7. Notați și salvați codurile de culoare
Aproape toate culorile pe care le cumperi astăzi sunt sparte, ceea ce înseamnă că sunt amestecate cu o altă culoare pentru a da o nuanță mai caldă sau mai rece. Codul de culoare cu sufixul -Y are o nuanță caldă, în timp ce codul de culoare cu sufixul -N are o nuanță neutră care gravitează spre partea rece. Parțial, acest lucru este important pentru a ține evidența când alegeți o culoare pentru camerele dvs., dar și dacă trebuie să comandați mai multe sau doriți să vopsiți mai târziu. Un sfat bun este să faceți o fotografie a etichetei cu codul de culoare de pe cutie și, dacă este posibil, să salvați cutia de culoare pentru o ocazie ulterioară. 

8. Chit substratul
Dacă vrei să fii sigur că obții o suprafață netedă și drăguță a peretelui atunci când revopsești, trebuie să fii atent la substrat. Există adesea urme, mici deteriorări în tapet, găuri pentru cuie sau găuri pentru șuruburi de la tablouri și alte lucruri care creează denivelări în substrat. Pisează și chit! Cumpărați un tub mic de chit și umpleți cavitățile cu chit și o lopată pentru chit. Smirghelește suprafața pentru a o face netedă înainte de a începe să pictezi și vei obține o suprafață perfect netedă.

9. Mat sau lucios
În mod normal, luciul vopselei este dat pe o scară de la 1 la 100. Numerele mici sunt mate, iar cele mari sunt lucioase. O culoare puțin mai plictisitoare este de obicei preferată atunci când vopsiți tavanele și pereții, în timp ce o culoare mai lucioasă este bună pentru bucătării și camerele umede, deoarece o culoare mai lucioasă este mai ușor de șters. Când pictați pereții în camere de zi și dormitoare în interior, 7 este un număr lucios obișnuit.

10. Folosește o perie sau o rolă bună
Pentru ca tabloul să curgă rapid și lin și pentru ca rezultatul să fie cel mai bun posibil, este important să aveți echipamentul potrivit. Tipul potrivit de perie și rolele de înaltă calitate asigură că munca decurge rapid și cu un rezultat final plăcut. Perii proaste, pe de altă parte, fac munca ineficientă, dau un rezultat neuniform și poate perii de perie care se slăbesc și se blochează în vopseaua de pe perete. Întrebați în magazinul de vopsea care echipament se potrivește cel mai bine tipului dvs. de vopsea și condițiilor dvs.

11. Urmărește perfecțiunea
Revopsirea poate suna inițial ca un proces simplu, dar după un timp, odată ce lucrarea a început, este experimentată ca solicitantă. Dar nu te mulțumi cu mai puțin de un rezultat perfect! Nu vei regreta. Este mai ușor să fii minuțios și să o faci chiar de la început decât să o refaci. Prin urmare, fiți foarte atenți în alegerea culorii și testați corect vopseaua și lăsați procesul de alegere a culorii să se afle și să-și ia timp. Contemplați, priviți în diferite condiții de lumină și lăsați-l să se afunde. Odată ce lucrarea a început, ar trebui să fii și tu atent și să nu pictezi totul prea repede sau neglijent. Dacă sunt necesare două sau trei curse, nu pictați o dată prea puțin după ce sunteți în funcțiune. Gândiți-vă, de asemenea, la pictura ud pe ud și la pictura dintr-o parte în alta. Nu începeți să pictați din două părți diferite în același timp, în acest caz luați câte un perete la un moment dat dacă urmează să fie vopsiți mai mulți pereți. Dacă descoperi ulterior că tu însuți ai fost neglijent pentru că ai stresat procesul, nu vei fi niciodată complet mulțumit.

Mult succes!